Tuesday, 6 December 2016

:)

kesabaran menanti menunggu terus menunggu...setiap perkara yang berlaku ada hikmah nya...dia da pun kembali setelah dua tahun hilang..perkara lepas?? tipu kalau aku cakap aku tak nak tahu apa yang berlaku...aku sayang dia sangat...aku tahu setiap ujian adalah bukti cinta-Nya terhadap hambanya....aku rasa da tiba masa untuk aku memaafkan dan melepaskan ...Mr.R tu....aku sayang dia dia sahabat peneman aku setiap masa aku susah ...tapi aku rasa ..yang kitaorang bukan ditempat sepatutnya..aku tahu benda camni tak perlu berlaku pun tapi..Bila meningkat dewasa mata aku lebih terbuka...aku cuba faham kenapa dan apa?...
aku tahu boleh tapi kenapa aku takut untuk tahu apa yang berlaku..aku taknak salahkan dia jadi aku salah kan diri aku ...aku cuma boleh lepaskan dia...dan uzma tolong buka hati kau untuk bahagia...
mari kita berusaha untuk memulakan yang baharu...kau ada umi abah and my baby zaim....kita boleh...

hakuna matata-always smile-UY

Wednesday, 24 August 2016

percaya???

Assalamualaikum. Apa kabar?? Hehe  semakin meningkat dewasa banyak perkara yg mula buat kita tertanya  kenapa? Apa? And how??  SETIAP HARI perkara yg baru... Sekrg aku baru faham tak semua hati dan perkara akan berlaku macam yang kita nak.. Kadang kadang aku cuma berharp aku cuma percaya apa aku lihat, dengar dan terus percaya ..percaya... Aku. ..memang rasa serba salah mungkin.... Aku marah.. Jujur... Aku xnak semua benda ni berlaku... Betul memang no hate without a love.... Skrg mungkin proses tuk aku membesar dan belajar tentang kehidupan ...mungkin ade yg nampak kehidupan ni kejam.. Tapi percaturan Allah adalah terbaik... Kita  perlu percaya..... -keepsmile-

Tuesday, 24 May 2016

confius

Assalamualaikum da lama sangat tak berblogger..aku hampir habis satu tahun di ump ...apa yang aku dapat?? im not really sure....bila kita dah masuk 20-an ni macam macam benda baru yang kita kena tempuh ..dont afraid dont scare ALLAH sentiasa untuk kita...aku memang sangat tertanya sekarang apa yang akan berlaku kat aku ..pkenapa dia sentiasa didalam kepala aku sekarang. kalo betullah macam tu sepatutnya aku akan berdebar..ni tak pun hanya terfikir pasal dia je..aku pun pelik.

Thursday, 3 December 2015

philophobia!!

philophobia?? 
meant fear to falling in love or emotional attachment.


              aku tasa yang aku takut nak bercinta tapi tahlah...aku sekarang rasa macam nak nangis , marah ,geram ....baru beberapa bulan aku menetap kat bumi pahang ni.. da rasa macam 2 perubahan...
and yes next year dah masuk new decades or second decades of my age.. macam 2 kitaorg belajar ..macam2 kawan yang kita jumpa...betul kata Teacher Noo... bila kita masuk je dunia universiti banyak benda berlaku ...selalunya benda yang kita taknak berlaku .. unexpected things/problem ....
betul2 member aku cakap mungkin aku takut tuk berkenalan or bercinta.. tapi i have not meet my pacemaker of my heart yang meng dup dap my heart cewahh...ke aku masih ingat kat dia......x penting sekrang aku nak belajar menuntut ilmu Allah...Allah sentiasa ada kan???... aku x perlu rasa macam ni ...ko yang terbaik UZMA YUSOF..... -UY- always smile-

Wednesday, 12 August 2015

Alam Uni yang sangat mengemparkan ;)

assalamualaikum

so bulan depan adalah bulan terbaru untuk uzma sebab uzma akan belajar di UMP pahang hehe,.....nervous?? agaklah yelah siapa yang tak nervous nak pergi tempat baru jumpa orang baru ...haha ...fuh....gopeng perak mungkin mengabil masa 2 jam dri shah alam tapi pahang ni lebih sejam je hehe :D ...tapi kan alhamdullilah dan in sha allah ramai kawan matrikulasi orang ada sekali ...macam aida , datin >.< , suzy (maybe kot not really sure) ..afiq ?? hahaha

so tempat baru di ke IPTA ni....
ramai yang cakap bila u masuk uni ni lagi susah ..
abah cuma pesan bila masuk uni selalu budak2 akan culture shock katanya...org setuju yelah sometime ada student dia rasa x bebas sebab parents diorg "control"
tapi uzma rasa yang susah


  • first financial...yelah masa matrik tu susah jugak tapi kita dapat elaun lebih kurang 250 monthly tapi uni everything you manage by ourselves ...kalo pandai selamat kalo ttak burn la..
  • hurm second ada senior kata dak matrik mesti terkejut bila masuk uni sebab matrik ni kira macam lecturer still tolong kita rather than uni... kat uni semua benda kene urus sendiri like i said before..;
  • third....ysng lain semua sama kot sbb tak kira apapun ni lah masa untuk kita rasa pahit manis kehidupan ....lihat perbagai jenis manusia dan kehidupan ..papa semua pilihan kita sendiri ..setiap tindakan kita kene ingat Allah..supaya kita tak tersesat..
uzma cuma nak pergi nak menuntut ilmu ...dan be more positive in  my life...

Tuesday, 11 August 2015

OUR FRIENDSHIP

so let me introduce my friends yah i knew them from my matriculation college ...our beloved KMPk <3

first 
* Her name was Nur Tarwiyah Binti Saban but we just called Tar
* born on 7th October 1996
she was same with me and we are in same course..she from kl...so that why we easily get along...we have been childish even we know we should little matured hehe....

 second
* yaya or Nurul Hidayah Binti Affendi if im not mistake i type her name correctly hehehe>.< ...sorry my yaya
* she born on 24th january 1996
* She the best roomate i had for the first time ...sometimes we can be annoying ...each other ...but friendship should be understanding each other ..we always chit chat be ourselves..

Sentiasa Bersyukur

alhamdullilah Allah maha pemurah dan maha penyayang ..apa pun rezki yang dia bagi kita tetap kena bersyukur ..manusia kadang2 fikir banyak perkara yang mugkin sesetengah benda adalah yang terbaik..jadi terus bersyukur okay...