Tuesday, 3 January 2012

kekuatan ku

assalamualaikum...nak tahu apa cerite hari ni....
alhamdullilah da masuk tahun 2o12 ..jadi umur kite pun tambahsatu tahun kan...hehe...mestilah manusia makin tua bukan makin muda (>,<) ...
nak tahu hari ahad lepas iz keluar dengan keluarga besar iz gi mandi kat DEsa WaTER PArk ...
seronok sangat 
tapi bukan cerita tu nak dikongsi kan....
sebenarnya kan setiap manusia akan belajar tentang kesusahan...
yelah mestilah kite kene belajar kesusahan,kedukaan, kekecewaan...baru kite akan berusaha untuk bejaya bukan ....iz rasa bukan sekarang untuk putus asa ...ade pembantu penmangkil semangat yang dapat membantu kita sebenarnya nak tahu ....

  • pertama adalah diri sendiri... kalau diri sendiri tak mempunyai semangat dan tujuan untuk dihala...kita akan teragak2 untuk melakukannya...iz yakin kalo kita percaya pada diri pasti kita boleh lakukan perkara dengan jaya nya
  • kedua of course lah family sendiri...ini dinamakan kasih sayang dari adik beradik and love from parents...hehe speaking lak...yelah sebagai ibu bapa kite kene lah bagi semangat yang teguh lagi anak2 yang ngah bersedih kerana gagal periksa ke...kematian gf/bf ke atau semua musibah lah...kalo adik beradik pun kene wat cm tu
  • akhir sekali orang sekililing kite seperti our buddies or friends..diorang pun salah satu pemangkil yang kuat untuk kite...mereka yang menentukan mana yang betul atau salah ..maksudnya kalo kite salah pilih kwn maknanya abiz lah...tapi kita boleh usaha kan ...
jadi iz percaya semua pemangkil ini apapun semua atas kemahuan sendiri ....


ini ayat dari al -Quran yang amat iz kagum:


"verily after each difficulty, there's a relief " :)

No comments:

Post a Comment