Wednesday, 24 October 2012

cinta atau persahabatan...

assalamualaikum .....dan salam satu malaysia....
da lame tidak update blog...
uzma nak cerita nie

PADA SUATU HARI...
aku LISA IMANINA BT YUSOF.... aku sudah berada di tempat yang menyelami ku beberapa bulan ...ku tidak jangka aku bermimpi terlalu lama...
         'Lisa , kau okay? alhamdullilah kau sedar jugak...kitaorang da tunggu kau lama sangat, hampir  lima bulan kau tidur selepas kejadian tu...'

aku dalam keaadan yang tidak memahami hanya mengiakannya... aku tidak menyangka aku sudah lima bulan terlantar di hospital hanya ditemani wayar dan ubat ubati...tapi kenapa aku tidak mengingati apa sebenar nya berlaku terhadap aku ...Kenapa aku  dan bagaimana??
             ...........................................................................................................
                                      Kring......Kring....
'Eh, lis . loceng dah bunyi la jomlah kita naik kelas '..okay kau naik lah dulu nanti aku ikut ko .....
itulah kehidupan aku...aku ada dua kawan yang selalu disisi ku Eza dan Isabella. aku kawan dengan mereka sejak kecil lagi dan aku terlalu sayang meraka...aku terus masuk kelas lima PERDANA ...kitaorang memang satu kelas dari sejak kecil lagi....
         aku masuk kelas dan duduk di tempatku , AKU  lihat isabella mekap maklumlah isabelll suka mekap anak datuk katakan... aku dan eza hanya anak orang biasa yang berkerja sendiri..walaupun hidup kami berada tapi tak boleh menandingi isabell..

di waktu rehat..
       ' ko nak makan apa nie lis ?.  .......Tak pa hari ini  mak jah masak  spageti untuk kita ...nanti lis korang kat bawah pokok kita okay.. aku memang mengaku yang  mak jah , orang gaji aku masak tidak mengecewakan tapi masakan umi paling menyelerakan ... kemudian...


'Wah sedapnya ..mak jah memang the best la.....isabell dan eza yang slera menjamu bekal ku....' korang apa kata sabtu ni kita gi makan  pastu main bowling... okay je nanti kita pergi shopping sekali aku nak beli novel baru ...itulah perangai eza yang

















Thursday, 11 October 2012

persahabatan ....kenape susah sangat tuk uzma fahami....kenape mereka macam tidak menghargainya...