Friday, 20 December 2013

:)

20/12/2013

Alhamdullilah.. my lovely brother.. got straight a for his exam.... I knew he can do it... now it's my turn to wait my result for spm.. I really do not and confidence are low... I hope I can achieve it.... -Always smile -

Tuesday, 10 December 2013

One of my bestfriend..

Actually... I knew her since we on standard 3 maybe.. but we never know each other ..just know where we school... when we were 13 years old. We were in same high school and we were in same class that's called as 1 perdana... I just called her ECAH..  I knew we just being friend for five years but I know she always beside me.. this year we doesn't in same class.. maybe we stay apart but we try our best... :) that's it.. i will continue next time...: )-always smile-

Mood happy :)

Yesterday ..was a memorable day.. I  got an event to attend.. its very exciting ... actually that's my last event as a high school student...
Prefect ...its teach me how to be more mature and learn more about life and friendship... i know I will miss my teacher.. her name. Teacher irma.. she really a sporting teacher that i knew... friends ,they all I can cry right now. But yesterday one of my day. I and my brother got many present and awards... alhamdullilah... I really love this!!!  :)-Always smile -

Saturday, 27 April 2013

Apa itu cinta????

Cinta...adakah perasaan yg memang manusia tunggu2kan.. Perasaan yang mendebarkan  setiap kali bertemu  dengan si dia..cemburu melihat si dia bersama orang lain..itu adalah normal sebab kita menyintai walaupun tidak pasti itu adalah jodoh kita ataupun tidak..sebagai manusia kita tidak boleh menyintai manusia lebih dariAllah jadi..cinta memang perlu ada pengorbanan walaupun kita terluka kita tidak perlu melalukan perkara kurang bijak....nak tahu...setiap satu percintaan melibatkan tiga orang dan pasti seorang akan terluka ..dan yang terluka pasti ada jodohnya...jangan risau setiap org pasti ada jodohnya...Insyaallah...love smile   :)

Friday, 26 April 2013

Assalamualaikum

Bulan banyak benda ada yang mengembirakan  ada yang menyedihkan dan yg memeningkan kepala...uzma happy sangat yang camp berjalan lancar ..sebagai urus setia mmg meletihkan..tapi dapat mengembirakan...semua orang berkumpul demi satu tujuan...yang paling mengejutkan orang yang jarang ada pun datang..alhamdullilah cuma allah je yang paham...bulan juga ..bulan yang menyedihkan sbb uzma berselisih faham dengan kawab baik uzma sendiri..agak kecewa kitaorang salah faham antara satu sama lain...dan alhamdullilah selesai beberapa hari lepas...uzma tahu ini semua dugaan yang diberi oleh nya untuk menguji sama ada kita redha akan ujian nya dan mendekatkan diri kita pada Allah ...insyaallah...cuma kepadaMU ku berserah......always smile :)

Hai :)

Alhamdullilah akhirnya selesai juga masalah dgn kawan ku harap2 jgn gaduh lagi tau..ada pics baru ...

Thursday, 21 March 2013

cuti sekolah

assalamualaikum hamba allah:).. sihat ? saya pun sihat ...hehe..nak tahu cuti  sekolah da bermula ...uzma dengan keluarga tengah bertolak ke terengganu  ....nak melawat saudara mara...sepanjang jalan tadi uzma tengok kuasa allah yang cantik...alhamdullilah .. Malaysia masih banyak pokok2 yang cantik dan awan yg masih menebal.....alhamdullilah  uzma harap kita jaga nya dengan baik.... 

note:: i want to be agood student, muslim also good daughter to my family...hope ALLAH may bless me...insyaallah...-always smile-

Monday, 11 March 2013

true friends...;)

today is the worse day to me...you know why ..i already cried because of stress doing my duty...today all seniorof prefects of my school...have meeting..we all thought that we can stay until the end of school..but it was wrong...so we all have  complicated  situation.....but its okay because its already past...and i dont want to thinks and make myself more confius...so we all should learnt what happen today...
hah!! actually today not just me cry but also my friends. because we all have a little arguments so we want to settle down today and we hope we can stay together......while im in sad they support me and stay beside ...i hope i will learn something and hope i will learn to study hard and dont be so weak and always smile ..because you know ALLAH beside you and i will study for my spm ...fighthing uzma... always smile....

Friday, 1 March 2013

Pertandingan bowling

Hari tu kitaorg main bowling ....uzma dapat kumpulan dengan adik2 comel! Diorg paling the best la sebab kami semua main dengan penuh kerjasama...kalau x menang pun x pe asalkan enjoy

Pertandingan bowling

Hari tu kitaorg main bowling ....uzma dapat kumpulan dengan adik2 comel! Diorg paling the best la sebab kami semua main dengan penuh kerjasama...kalau x menang pun x pe asalkan enjoy

Monday, 11 February 2013

percayalah...

mungkin rakan hanya tempat menyimpan segala percayalah sekira kita pikir kita tidak diperlukan....ramai nya masih memerlukan diri kita ...Allah menciptakan sesuatu makhluk mesti da gunanya jadi percaya lah pada diri sendiri   .....

Friday, 25 January 2013

hargai segalanya=)

hari ini uzma n kawan2 berarak ....best sgt.......uzma bukannya nak cite pasal itu....sebenarnya saya kan selalu rase rendah diri...kenapa saya x macam orang lain??....tapikan bila difikirkan balik buat apalah untuk semua itu...setiap manusia mempunyai kelainan dan keunikan....Allah menjadi kn setiap mahluk ada perbezaan dan setiap perbezaan akan melengkapi sesama manusia...mungkin kita rasa dipinggirkn dan mungkin rse tidak disayangi tapikan ...kita sentiasa disyngi terutama sekali oleh ALLAH:)....jadi mungkin uzma kurang pada kecantikkan tapi uzma tahu uzma da cukup apa yang perlu sebagai manusia jadi uzma hanya perlu berusaha untuk menjadi lebih baik insyaallah.... hah tahun ini uzma nak ambil spm...insyallah uzma boleh buat...always smile....(>,<)¥