Thursday, 3 December 2015

philophobia!!

philophobia?? 
meant fear to falling in love or emotional attachment.


              aku tasa yang aku takut nak bercinta tapi tahlah...aku sekarang rasa macam nak nangis , marah ,geram ....baru beberapa bulan aku menetap kat bumi pahang ni.. da rasa macam 2 perubahan...
and yes next year dah masuk new decades or second decades of my age.. macam 2 kitaorg belajar ..macam2 kawan yang kita jumpa...betul kata Teacher Noo... bila kita masuk je dunia universiti banyak benda berlaku ...selalunya benda yang kita taknak berlaku .. unexpected things/problem ....
betul2 member aku cakap mungkin aku takut tuk berkenalan or bercinta.. tapi i have not meet my pacemaker of my heart yang meng dup dap my heart cewahh...ke aku masih ingat kat dia......x penting sekrang aku nak belajar menuntut ilmu Allah...Allah sentiasa ada kan???... aku x perlu rasa macam ni ...ko yang terbaik UZMA YUSOF..... -UY- always smile-

Wednesday, 12 August 2015

Alam Uni yang sangat mengemparkan ;)

assalamualaikum

so bulan depan adalah bulan terbaru untuk uzma sebab uzma akan belajar di UMP pahang hehe,.....nervous?? agaklah yelah siapa yang tak nervous nak pergi tempat baru jumpa orang baru ...haha ...fuh....gopeng perak mungkin mengabil masa 2 jam dri shah alam tapi pahang ni lebih sejam je hehe :D ...tapi kan alhamdullilah dan in sha allah ramai kawan matrikulasi orang ada sekali ...macam aida , datin >.< , suzy (maybe kot not really sure) ..afiq ?? hahaha

so tempat baru di ke IPTA ni....
ramai yang cakap bila u masuk uni ni lagi susah ..
abah cuma pesan bila masuk uni selalu budak2 akan culture shock katanya...org setuju yelah sometime ada student dia rasa x bebas sebab parents diorg "control"
tapi uzma rasa yang susah


  • first financial...yelah masa matrik tu susah jugak tapi kita dapat elaun lebih kurang 250 monthly tapi uni everything you manage by ourselves ...kalo pandai selamat kalo ttak burn la..
  • hurm second ada senior kata dak matrik mesti terkejut bila masuk uni sebab matrik ni kira macam lecturer still tolong kita rather than uni... kat uni semua benda kene urus sendiri like i said before..;
  • third....ysng lain semua sama kot sbb tak kira apapun ni lah masa untuk kita rasa pahit manis kehidupan ....lihat perbagai jenis manusia dan kehidupan ..papa semua pilihan kita sendiri ..setiap tindakan kita kene ingat Allah..supaya kita tak tersesat..
uzma cuma nak pergi nak menuntut ilmu ...dan be more positive in  my life...

Tuesday, 11 August 2015

OUR FRIENDSHIP

so let me introduce my friends yah i knew them from my matriculation college ...our beloved KMPk <3

first 
* Her name was Nur Tarwiyah Binti Saban but we just called Tar
* born on 7th October 1996
she was same with me and we are in same course..she from kl...so that why we easily get along...we have been childish even we know we should little matured hehe....

 second
* yaya or Nurul Hidayah Binti Affendi if im not mistake i type her name correctly hehehe>.< ...sorry my yaya
* she born on 24th january 1996
* She the best roomate i had for the first time ...sometimes we can be annoying ...each other ...but friendship should be understanding each other ..we always chit chat be ourselves..

Sentiasa Bersyukur

alhamdullilah Allah maha pemurah dan maha penyayang ..apa pun rezki yang dia bagi kita tetap kena bersyukur ..manusia kadang2 fikir banyak perkara yang mugkin sesetengah benda adalah yang terbaik..jadi terus bersyukur okay...

Tuesday, 24 February 2015

just u

I'm not a princess in fairytale...
I'm not prefect for anybody....
I'm a feminine girl that u never image...
But why ...u always attrach me why??? Why ....I shouldn't have this feeling at all....how to forget  about u...your smile is the most beautiful smile that ever have seen..you hand , hair are to beautiful to me...why ......and I will keep asking why ..until I get the answer ...always smile.