Wednesday, 12 August 2015

Alam Uni yang sangat mengemparkan ;)

assalamualaikum

so bulan depan adalah bulan terbaru untuk uzma sebab uzma akan belajar di UMP pahang hehe,.....nervous?? agaklah yelah siapa yang tak nervous nak pergi tempat baru jumpa orang baru ...haha ...fuh....gopeng perak mungkin mengabil masa 2 jam dri shah alam tapi pahang ni lebih sejam je hehe :D ...tapi kan alhamdullilah dan in sha allah ramai kawan matrikulasi orang ada sekali ...macam aida , datin >.< , suzy (maybe kot not really sure) ..afiq ?? hahaha

so tempat baru di ke IPTA ni....
ramai yang cakap bila u masuk uni ni lagi susah ..
abah cuma pesan bila masuk uni selalu budak2 akan culture shock katanya...org setuju yelah sometime ada student dia rasa x bebas sebab parents diorg "control"
tapi uzma rasa yang susah


  • first financial...yelah masa matrik tu susah jugak tapi kita dapat elaun lebih kurang 250 monthly tapi uni everything you manage by ourselves ...kalo pandai selamat kalo ttak burn la..
  • hurm second ada senior kata dak matrik mesti terkejut bila masuk uni sebab matrik ni kira macam lecturer still tolong kita rather than uni... kat uni semua benda kene urus sendiri like i said before..;
  • third....ysng lain semua sama kot sbb tak kira apapun ni lah masa untuk kita rasa pahit manis kehidupan ....lihat perbagai jenis manusia dan kehidupan ..papa semua pilihan kita sendiri ..setiap tindakan kita kene ingat Allah..supaya kita tak tersesat..
uzma cuma nak pergi nak menuntut ilmu ...dan be more positive in  my life...

No comments:

Post a Comment